Luna Plină în Berbec din 9 octombrie este aici pentru a ne vindeca. Dar, această vindecare nu vine într-un pachet cu funde frumoase, în schimb, această vindecare vine o dată cu atingerea acelui punct maxim în care nu mai este nimic altceva de făcut decât să capitulezi.

Atingerea acestui punct vine împreună cu energia volatilă și încinsă din jurul acestei Luni pline. Acesta este genul de energie care ne poate face să ajungem la capătul limitelor noastre. Acesta este genul de energie care ne poate aduce într-un un punct în care pur și simplu nu mai putem continua așa cum am făcut-o până acum. Dar, oricât de dificil ar fi acest punct, ne vom putea bucura de magia vindecătoare a renunțării care ne este oferită în această perioadă, iar o mare parte din această magie vine de la asteroidul Chiron, care își unește forțele cu această Lună Plină.

Chiron, împreună cu energia lunară a Berbecului, promite vindecare, nu prin încercarea de a repara, controla sau forța, ci prin renunțare. Când ne predăm, dăm naștere la acceptare, la renunțare, la iertare și ne deschide către posibilitățile pe care aceste stări le pot crea.

Chiron este cunoscut drept vindecătorul rănit, deoarece a învățat să găsească puterea, înțelepciunea și darurile care de pot naște din rănile sale.

Chiron nu este interesat să își "repare" rănile. El a acceptat că unele răni sunt pur și simplu prea adânci pentru a dispărea vreodată. El a acceptat că unele răni au fost, poate, scrise în stele. El a luat aceste răni și le-a folosit drept combustibil pentru a-și alimenta propria trezire.

Chiron ne învață că, chiar dacă avem răni, chiar dacă suntem frânți, îndurerați, triști, singuri, deprimați sau bolnavi, chiar dacă am fost răniți iar și iar, încă putem duce o viață frumoasă.

Chiron ne permite să ne gândim la rănile noastre ca la niște portaluri secrete către o înțelegere și o compasiune mai profunde, o intuiție mai înaltă, o cunoaștere mai vastă și chiar potențialul de a ajuta la vindecarea altora.

În momentul Lunii pline din octombrie, Chiron se va afla în Berbec și va fi și el în retrograd, întărind energia arzătoare pe care o putem simți și aducând unele lucruri din trecut pe care trebuie să le rezolvăm

S-ar putea să simțim că ne-am atins limita, dar dacă continuăm să ne mișcăm, acel punct limită ne va inspira să mergem mai departe, fie să iertăm fie să renunțăm complet, iar acest lucru în sine poate aduce un fel de vindecare sau de rezolvare.

Ori de câte ori avem o energie puternică și înflăcărată ca aceasta, trebuie să o canalizăm spre mișcare. Nu putem rămâne în același loc, trebuie să ne mișcăm.

Această idee de mișcare se poate manifesta prin nevoia de a dansa, de a face exerciții fizice sau de a merge la alergat. De asemenea, se poate manifesta și ca o simplă nevoie de a face un pas în orice direcție pentru a schimba sau evolua ceva în propria noastră viață. Iar acest pas nu este unul metaforic, este un pas real ce are intenția de a schimba energia din viața ta. Nu trebuie să fie mare, chiar și un pas mic contează!

Venus, planeta iubirii și a relațiilor, este, de asemenea, foarte activă sub această Lună Plină, așa că s-ar putea să vedem această energie abundentă de vindecare înflăcărată, declanșată de relațiile noastre cu ceilalți.

Dacă am purtat o mască în vreuna dintre relațiile noastre, dacă nu am reușit să ne exprimăm adevărata noastră identitate sau dacă ne-a fost greu să stabilim limite, toate acestea pot ieși la iveală sub Luna Plină din octombrie.

În esență, orice relații care v-au îndepărtat mai mult de sinele vostru adevărat, în loc să vă apropie de el, vor fi puse sub semnul întrebării.

Indiferent ce apare sub această Lună Plină, este important să rețineți că este ultima Lună Plină înainte de începerea sezonului Eclipselor. Acest lucru înseamnă că, dacă ceva se simte nerezolvat sau dacă ceva începe să se destrame, s-ar putea să trebuiască să așteptați până la Eclipsa de Lună Plină de luna viitoare pentru a vedea cum se va desfășura totul.

Și, în cele din urmă, sub această Lună Plină se află o configurație de triunghi perfect cunoscută sub numele de Marele Trigon, activat de Soare, Saturn și Marte. Această formațiune de energie poate aduce un sentiment de ușurință. Gândiți-vă la ea ca la un mod al Universului de a aduce ploaie pentru a stinge orice incendiu care a scăpat prea mult de sub control.

Oricât de volatilă ar putea fi această Lună Plină în Berbec, există suficientă energie liniștitoare, vindecătoare și dulce pentru a înmuia, pentru a aduce ușurință și pentru a ne reaminti că viața este menită să fie atât frumoasă, cât și dezordonată.