Ultima retrogradare a lui Mercur în 2021, a început pe 26 septembrie și se va termina pe 18 octombrie, în semnul de aer al Balanței.

Pe tot parcursul anului 2021, Mercur a retrogradat doar în semne de aer, creând astfel o temă. Mercur este destul de confortabil în semne de aer, iar acest lucru poate intensifica puterea energiei de retrogradare pe care o simțim.

Ai simțim mai puternică energia lui Mercur retrograd anul acesta?

Știm cu toții că Mercur retrograd are o reputație destul de proastă, însă perioadele retrogradării fac parte din ciclul său normal. Cu cât o îmbrățișăm mai sincer, cu atât mai profund ne putem conecta cu darurile și lecțiile pe care le poate aduce.

Mercur retrogradează atunci când, de aici de pa Pământ, pare că merge înapoi. În această perioadă, energia lui Mercur este direcționată mai mult spre interior decât spre exterior.

Fiind planeta mesajelor, comunicării și a gândirii, Mercur retrograd reprezintă o perioadă în care suntem ghidați să mergem în interior pentru a ne conecta cu subconștientul nostru.

Atunci când Mercur este în mișcare directă, ne ajută să gândim și să comunicăm limpede. Însă atunci când este în mișcare retrogradă, ne ajută să primim mesaje de pe tărâmurile nevăzute ale lumii noastre interioare.

Mercur retrograd în semne de aer a creat o temă în jurul modului în care alegem să comunicăm, să ne exprimăm și să primim informații.

Mai mult ca sigur ai văzut această energie manifestându-se la scară globală, dar poate ai văzut-o și în viața personală.

Gândește-te pentru un moment la felul în care s-a schimbat în acest an stilul tău de comunicare? Este ceva de îți trece prin minte?

Este posibil să ajute dacă te gândești la asta prin lentila chakrei gâtului. Chakra gâtului este un puternic centru energetic localizat în gât, ce ne ajută să ne exprimăm, să ne spunem adevărul și povestea.

Cum te-ai simțim chemat să faci lucrurile în acest an? Ai observat o schimbare de abordare?

Chakra gâtului este un centru energetic fantastic pe care să ne concentrăm în timpul retrogradării lui Mercur, în special atunci când retrogradează într-un semn de aer.

În timpul acestei retrogradări a lui Mercur în semnul de aer al Balanței, este posibil să observăm și un interes crescut asupra relațiilor și a modului în care alegem să comunicăm cu ceilalți.

Balanța este semnul parteneriatului și a felului în care relaționăm și interacționăm cu cei din jur. în perioada acestei retrogradări a lui Mercur, este posibil să vedem unele probleme în zonele acestea.

Cum putem comunica mai bine în relațiile noaste? Este nevoie să construim sau să dărâmăm ziduri?

Poți folosi această energie pentru a reflecta asupra acestor întrebări și pentru a te gândi la moduri mai bune în care să comunici și să împărtășești ceea ce gândești si simți în relațiile pe care le ai.

Mercur retrograd aduce mereu o perioadă de încetinire însă, având în vedere că acum avem și alte planete în retrograd, această încetinire poate deveni extrem de importantă.

În loc să ne aruncăm înainte, cum putem să învățăm din trecut? Cum putem învăța să fim răbdători și să așteptăm să ne găsească inspirația potrivită?

În schimb, acum vom avea cea mai puternică intuiție așa că, dacă simți chemarea inimii, mergi pe acel drum!

În timpul acestei retrogradări este posibil să revizităm unele teme pe care le-am întâlnit în iunie 2021.

Iunie a fost ultima lună în care Mercur a fost retrograd, iar acela a fost un ciclu destul de puternic. Este posibil să revizităm unele teme din acea perioadă, sau este posibil să vedem că orice dificultăți am întâlnit atunci, sunt acum rezolvate și suntem gata să mergem mai departe.

Mercur nu va mai intra în mișcare retrogradă până în ianuarie 2022.