Primul Mercur retrograd din 2020, începe în semnul Peștilor pe 17 februarie și se încheie în semnul Vărsătorului pe 10 martie.

Mercur este planeta comunicării. Guvernează mintea, procesul de gândire și abilitatea de a gândi cu claritate.

Când Mercur intră în retrograd, ne îndeamnă să accesăm necunoscutul, tărâmurile ascunse din mintea noastră. Ne ajută să ne conectăm și să ascultăm pentru a deveni mai buni comunicatori.

Deși lucrurile din lumea noastră exterioară pot părea ușor haotice și împrăștiate în timp ce Mercur este retrograd, lumea noastră interioară este cea care ne cheamă.

Sub acest Mercur retrograd suntem ghidați să mergem în interior și să vedem cum ne folosim mintea. O folosim la capacitate maximă sau ne irosim puterea mentală cu gânduri ce nu ne sunt de folos?

Această întrebare ne va ajuta să renaștem sau să ne actualizăm computerul din mintea noastră pentru a putea accesa noi dimensiuni și noi voințe.

Mercur retrograd în Pești

În timp ce Mercur călătorește în Pești, este posibil să ne simțim intens simțurile psihice și intuitive. Este posibil să observăm și semne sau mesaje în vise, sau să simțim nevoia să dăm emoțiilor noastre un impuls creativ.

Mercur retrograd în Pești poate aduce indecizii sau ne poate face să ne simțim încețoșați. Este posibil să rămânem prinși în întârzieri sau lipsă de comunicare.

Dacă aceste lucruri ne trec calea în această perioadă, este important să fim răbdători, să așteptăm, și să înțelegem că toate sunt parte din procesul ce ne ajută să ne scufundăm mai adânc în interior.

Mercur retrograd în Vărsător

O dată cu intrarea lui Mercur retrograd în Vărsător, eveniment ce va avea loc pe 4 martie, interesul nostru se va muta pe modul în care ne conectăm și relaționăm cu ceilalți.

Este posibil să observăm și persoane din trecut ce reapar în viața noastră, reamintindu-ne să setăm granițe sau poate aduc decizii în lucruri pe care le-am lăsat nerezolvate.

Întrucât Mercur intră în Vărsător abia spre sfârșitul perioadei retrograde, abia atunci vom începe să ne simțim un pic mai clari și mai puțin încețoșați.

Actualizarea

Deși aceste teme vor fi prezente pe tot parcursul lui Mercur retrograd, la nivel profund, această energie ne va ghida și să accesăm noi dimensiuni ale minții noastre.

Pentru a te deschide acestei energii, începe prin a te gândi la puterea voinței tale.

Cu toții știm sentimentul pe care îl avem atunci când ne punem ceva în minte și vedem cum se realizează. Cu toții am avut momente în viață în care ne-am concentrat pentru a trece peste un anumit lucru.

Mintea este un instrument puternic. Poate fii cel mai mare susținător dar și cea mai mare piedică, dacă îi permitem să fie. Mintea ne poate face să credem că putem face totul sau nimic. Contează doar programarea și gândurile pe care le lăsăm să curgă.

Cu toții vedem lumea prin proprii noștri ochi, iar ceea ce permitem să intre, ceea ce procesăm, este parte din condiționarea noastră, creșterea și nivelarea conștiinței.

Energia ce curge în acest retrograd, ne permite să relegăm unele programări din mintea noastră.

”Atunci când pui la îndoială felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă.”

Acest citat al lui Wayne Dyer pare a fi mantra acestui Mercur retrograd, renașterea pe care cu toții o vom simți într-un fel sau altul.

Dacă ne deschidem energiei, ne vom simți ghidați să ne schimbăm gândirea. Pentru a schimba motivația din spatele voinței noastre și pentru a ne oferi mai multă putere și curaj pentru a face parte din fluxul creativ al Universului, în loc să fim doar victimele sau pionii jocului.

Primele săptămâni din 2020 au văzut noi energii intense, ce au intrat în conștiința noastră, iar sub acest retrograd este ca și cum vom primi oportunitatea de a integra, digera și a le procesa pe toate.

Există energie de renaștere la dispoziție, și este posibil să trebuiască să așteptăm până la sfârșitul retrogradului înainte să începem cu adevărat să simțim noua voință și putere din mintea noastră.

În acest timp putem să ne gândim doar la cât este ne enervant Mercur retrograd, sau putem să alegem să călătorim adânc în interior pentru a descoperi cum putem vedea lumea cu ochi noi.

Sursa: https://foreverconscious.com/