Octombrie aduce câteva provocări și aliniamente intense, însă vom putea avea parte și de multe eliberări și satisfacții în această lună, dacă privim aceste provocări ca pe niște imbolduri ale Universului de a merge mai departe.

Suntem mult mai puternici decât realizăm. Avem mult mai multă înțelepciune interioară, iar Universul știe asta, de aceea împinge toate aceste energii pentru a ne eleva în continuare nivelul conștiinței. Suntem pregătiți, iar sufletele noaste au ales să fie pe planeta Pământ în acest moment specific pentru a face toată această treabă.

2020 se pregătește să fie un an ce ne va transforma viețile și ne va altera conștiința, nu doar la nivel personal dar și la nivel global, iar în luna Octombrie vom începe să simțim fiorii a ceea ce se pregătește.

Prima și cea mai importantă schimbare are loc pe 2-3 Octombrie când Pluto se va mișca direct în Capricorn, fiind retrograd din 24 aprilie 2019.

Este un moment de cotitură în care și Saturn se mișcă direct în semnul Capricornului, iar ambele planete se îndreaptă una către cealaltă fără nici un fel de interferări sau obstacole în drum.

Nu se vor întâlni până în 2020, dar Pluto mișcându-se direct va da un puternic imbold schimbărilor și transformărilor.

Pentru a avea o idee despre cum te va afecta acest aliniament al lui Pluto și Saturn, gândește-te la ce s-a întâmplat în viața ta în luna Aprilie a acestui an.

Ce ți-ai dorit să schimbi sau să transformi în viața ta? Ți-ai dorit vreun fel de renaștere? Ai trăit vreun fel de ”moarte” sau eliberare?

Un mic indiciu a fost lăsat în această perioadă și, deși este posibil să nu-ți ofere întreaga imagine de ansamblu, îți poate oferi o idee despre ce urmează să vină și cu ce ești predestinat să lucrezi.

În următoarea zi, pe 3 Octombrie, Mercur intră în semnul de apă al Scorpionului, însă până pe 11 Octombrie va încetini ușor, pregătindu-se până la sfârșitul lunii să între în retrograd, pe 31 Octombrie. Acesta este ultimul Mercur retrograd al anului, și vine în vremuri interesante.

În luna Octombrie suntem încurajați să elevăm și să continuăm creșterea sufletului nostru, iar acest ultim Mercur retrograd pare să ne ofere un scurt moment de respiro pentru a putea digera, procesa și lucra cu lecțiile sau darurile finale ale acestui an.

În sezonul Balanței, una dintre principalele teme cu care lucrăm sunt relațiile noaste. Iar asta include relațiile cu ceilalți, cu trupul nostru, cu mintea noastră, cu banii noștri și cu lumea din jur, iar pe 31 Octombrie, aceste lecții vor atinge apogeul o dată cu Luna Plină în Berbec.

În această perioadă suntem încurajați să ne gândim care sunt următorii pași pe care trebuie să-i facem sau care sunt următoarele etape necesare în relațiile noastre.

Dacă am fost prea duri, este posibil să ne îmbunăm și să ne dorim să iertăm. Dacă am fost prea buni și ne-a fost greu să ne apărăm, este posibil să ne impunem și să setăm unele bariere.

Această Lună Plină ne va încuraja și să vedem unde oferim prea mult sau prea puțin în relațiile noastre. Dacă am fost tratați nedrept sau dacă îi tratăm nedrept pe alții, această Lună Plină va lumina pentru a ne încuraja să găsim o nouă cale.

Te poți gândi că această Lună Plină luminează o nouă cale a relațiilor noastre. Iluminează o cale ce ne permite să ne îngrijim de propriile nevoi în timp ce rămânem deschiși, înțelegători și plini de compasiune. Atingând acest echilibru, conexiunile noastre pot fi sănătoase și satisfăcătoare.

Energia acestei Luni Pline oarecum grele va persista câteva zile însă în final, vom găsi eliberarea și vom putea să ne tragem suflul pentru a ne bucura de recompensele muncii noastre.

Pe 22 Octombrie, Soarele iese din Balanță și intră în semnul de apă al Scorpionului, iar la câteva zile distanță pe 27 Octombrie vom avea Luna Nouă în Scorpion.

Și Luna Nouă în Scorpion aduce unele provocări, dar trebuie să nu uităm căci aceasta este luna noastră de evoluție!

Scorpionul este semnul asociat morții și renașterii, iar sub Luna întunecată vom fi încurajați să renaștem ceva din noi și să renunțăm la părți din noi ce nu ne mai sunt de folos.

Deși Luna Nouă va fi intensă, și Scorpionul aduce întotdeauna o energie puternică pentru ritualuri, și ne oferă tărie spirituală pentru a ne transforma și crește vibrația.

Sfârșitul lui Octombrie este întotdeauna o perioadă magică, iar o dată cu intrarea în luna Noiembrie vălul dintre lumi devine foarte subțire.

De Haloween, pe 31 Octombrie, Mercur va intra în retrograd și o dată cu el, vom putea să pătrundem pe tărâmurile spiritelor cu mult mai multă ușurință. Ne vom putea conecta mult mai ușor cu intuiția noastră pentru a primi inspirație de la Spirit.

Dacă ai persoane dragi pe lumea cealaltă, acesta este momentul să onorezi și să sărbătorești prezența lor în viața ta, să păstrezi mereu aproape ideea că într-o zi vă veți reîntâlni. Le poți scrie o scrisoare în care să le vorbești, să le spui că te gândești la ei.

Deși Octombrie este o lună un pic mai dificilă, are și o mulțime daruri de oferit. Până la sfârșitul lunii, ne vom simți mai puternici. Ne vom simți mai prezenți în ființa noastră și mai încrezători în drumul ce ne așteaptă.

Asemenea tuturor lucrurilor, și valurile cosmice sunt pasagere. Indiferent de ceea ce vine, putem să simțim un ritm constant și o conexiune cu practicile noastre spirituale precum meditația, scrierea în jurnal, sau altele.

Sursa: https://foreverconscious.com/