Pluto se mișcă încet, parcurgând în fiecare an doar câteva grade ale zodiacului. Această mișcare extrem de lentă ne arat că Pluton are timp să se scufunde cu adevărat în lecțiile, învățăturile și darurile pe care le aduce în fiecare grad al zodiacului.

Ori de câte ori o planetă se mișcă lent, așa cum face Pluto, atunci când intră în retrograd adesea nu  observăm atât de mult la nivel conștient.

Retrogradările au loc atunci când o planetă pare să se deplaseze înapoi când privim de aici, de pe Pământ, dar cum Pluto se mișcă lent, această mișcare retrogradă nu este una pe care să o putem vedea cu claritate, cel puțin nu cu ochiul omenesc.

Pentru Ochiul nostru celest însă, este o altă poveste, deoarece acesta este foarte activat în perioada în care Pluto este Retrograd. În timp ce mișcările lui Pluto sunt lente la prima vedere, în straturile ascunse, în corpul nostru eteric și în subconștientul nostru, energia se mișcă cu intensitate.

Astrologii antici credeau că atunci când o planetă intra în retrogradare călătorea prin lumea de jos, sau prin subconștientul nostru, scoțând la iveală mesaje ascunse, secrete și lucruri care se ascund în umbră.

Pluto este considerat Domnul Lumii de Jos, așa că acest lucru intensifică energia din umbră. Într-un fel, însuși gardianul lumii subterane este invitat să se uite peste propriile umbre, peste mesajele sale intuitive ignorate și peste propriul subconștient, pentru a elimina tot ceea ce trebuie lăsat în urmă sau nu-și mai are locul în prezent.

 

Pluton retrograd 2022

În 2022, Pluto își începe călătoria retrogradă pe 29 aprilie. Aceasta este, de asemenea, a treia și ultima dată când Pluto va retrograda în semnul Capricornului. Acest lucru înseamnă că se pregătește, după mai bine de 10 ani, să își încheie călătoria în acest semn de pământ. Pe măsură ce această călătorie se apropie de sfârșit, lecțiile sale nu vor face decât să se intensifice.

Pluton este o forță transformatoare și guvernează ciclul de moarte și renaștere. În timp ce se află în Capricorn, a muncit din greu pentru a aduce schimbări în corporațiile puternice, guvernele, vechile instituții financiare și lumea marilor afaceri - toate domeniile care sunt atinse de parteneriatul dintre Pluto și Capricorn.

Desigur că Pluton mai are încă multe de făcut, dar sperăm că până la plecarea lui, la nivel colectiv vom fi folosit puterile lui Pluton pentru a face transformări pozitive în aceste domenii.

În propriile noastre vieți, intrarea lui Pluto în Retrograd este un moment în care putem reflecta asupra propriei noastre călătorii de transformare.

Ultima retrograre al lui Pluto s-a încheiat în octombrie 2021, ginește-te  cum te-ai transformat de atunci și până acum? Cum ai folosit energiile lui Pluto pentru a-ți confrunta umbrele și pentru a ieși mai puternic din această confruntare?

Pluto întruchipează procesul morții și renașterii. Este întotdeauna prezent în acele momente din viață în care trecem prin procesul de trecere de la fecioară la mamă sau de la cenușă la pasăre Phoenix.

Laturile mai întunecate și mai dureroase ale acestor călătorii de transformare, ne pot fi uneori aduse în atenție în timpul unui Pluto Retrograd. În timp ce devenim mai sensibili la ele și la modul în care ne-au modelat și schimbat, ele ne permit, de asemenea, să dobândim claritate și putere pentru a vedea cât de departe am ajuns.

Dacă ai luat decizii importante în octombrie 2021, care ți-au schimbat viața sau dacă a avut loc un eveniment semnificativ în apropierea acestei luni, este posibil să descoperi că ți se dezvăluie noi perspective sau poate că descoperi un nou mod de abordare a lucrurilor.

Un mod simplu, dar util de a privi acest lucru ar fi să te gândești la Pluto intrând în mișcare directă în octombrie 2021 ca la etapa de renaștere a călătoriei tale de transformare, iar la mișcarea de retrogradare ca la un fel de moarte sau etapa de sfârșit.

Schimbarea, sfârșiturile și ideea de pierdere pot fi întotdeauna un lucru înfricoșător, dar nu uita că energia lui Pluto este adesea subtilă și delicată. Mișcările sale lente ne dau timp să ne adaptăm, timp să plângem și timp să ne oprim și să ne dăm seama ce trebuie să facem.

Pluto Retrograd nu aduce nimic de care să ne temem, în schimb, creează oportunitatea de a ne curăța încet și constant calea, de a reinventa lucrurile care au devenit stagnante și de a continua să înaintăm în călătoria noastră prin această încarnare.

Este, de asemenea, interesant faptul că, la doar o zi după ce Pluto intră în retrograd, avem prima Eclipsă din 2022- Eclipsa de Soare cu Lună Nouă din Taur.

Eclipsele aduc întotdeauna schimbare și transformare și deseori deschid ușile către stări mai înalte de conștiință. Iar eclipsa combinată cu intrarea lui Pluto în lumea de jos va aduce cu siguranță o temă puternică care va parcurge o mare parte din Sezonul Eclipselor.

În momentul în care Pluto va intra din nou în mișcare directă, pe 8 octombrie 2022, vom avea o înțelegere mult mai clară a următorului nostru capitol pe drumul constant al transformării. Este posibil să ne găsim pregătiți să începem o nouă etapă a vieții noastre, eliberați de orice umbre din trecut de care ne-am detașat.

 

Cum să folosești energia lui Pluto retrograd

Retrogradările sunt adesea cele mai puternice în momentul în care încep și în momentul în care se termină, așa că 29 aprilie și 8 octombrie 2022 sunt cele mai bune ferestre pe care le avem pentru a folosi energia lui Pluto Retrograd.

Evaluează-ți viața din octombrie anul trecut, ce schimbări au fost făcute și cum trebuie să fie aceste schimbări modificate sau ajustate?

Stați în liniște sau contemplare, dacă simțiți că aveți nevoie.

Intrați în contact cu partea voastră de întunecată, ce trebuie să fie scos la lumină?

Confruntați-vă cu fricile voastre, să știți că nu mai trebuie să dețină putere asupra voastră

Eliberați ceea ce nu mai este sub controlul dumneavoastră

Eliberați orice umbră din trecutul dvs. care contribuie la blocaje sau durere

Intră în puterea ta

Sugestii de jurnal pentru Pluto retrograd

·         Pot renaște prin...

·         Cel mai mult îmi este frică de...

·         Sunt cel mai puternic atunci când...

·         Ceea ce nu mai funcționează în viața mea...

·         Eliberez controlul asupra...