Saturn retrogradează în fiecare an, dar această retrogradare, din 4 iunie până în 22 octombrie, este foarte specială, deoarece este ultima dată când Saturn va retrograda în Vărsător, pentru următorii 28 de ani. Acest lucru înseamnă că este ultima șansă a lui Saturn de a trece cu adevărat peste lecțiile la care am lucrat înainte de a se pregăti să părăsească Vărsătorul pentru Pești, în martie 2023.

Saturn poate fi considerat profesorul sever al zodiacului. Chiar dacă împarte niște lecții dificile, acestea sunt întotdeauna acolo pentru a ne ajuta să creștem și pentru a ne atinge potențialul maxim. Ori de câte ori Saturn este activ, poate aduce unele realizări dure, dar și multe recompense, dacă suntem dispuși să facem un pas în față și să muncim pentru ele.

Cum aceasta este ultima dată când Saturn va retrograda în Vărsător pentru o vreme destul de îndelungată, va trebui să ne asigurăm că ne-am făcut temele, că ne-am prezentat la ore și că am studiat lecțiile!

Dacă sunteți curioși să aflați la ce lecții a lucrat Saturn în Vărsător în viața voastră, ne putem uita la datele cheie ale acestui ciclu Saturn și ce teme se întâmplau în viața noastră în acea perioadă.

Pentru a vă oferi un punct de plecare, energia lui Saturn aduce asumarea responsabilității, asumarea acțiunilor și deciziilor pe care le-am luat, crearea unei structuri, stabilirea limitelor, construirea  unei moșteniri, probleme legate de figura paternă sau asemănătoare cu cea a tatălui și onorarea integrității noastre personale.

 

Ciclul Saturn în Vărsător

Saturn a intrat pentru prima dată în Vărsător pe 22-23 martie 2020. După cum știm cu toții, martie 2020 a fost începutul unei pandemii globale iar acest lucru a fost reprezentativ pentru ciclu prezent a lui Saturn în Vărsător.

Încă de atunci am spus că, atunci când Saturn va ieși oficial din Vărsător, în martie 2023, asta va aduce și sfârșitul oficial al pandemiei.

Dacă te gândești la propria viață în martie 2020, temele care au fost prezente în acea perioadă sunt primele indicii ale călătoriei tale prin lui Saturn în Vărsător.

Dacă ții un jurnal, uită-te în el pentru a vedea despre ce scriai în această perioadă, deoarece a fost etapa în care au fost plantate semințele a tot ceea ce Saturn în Vărsător avea pregătit pentru tine.

Următoarea dată semnificativă din acest ciclu Saturn a fost decembrie 2020, când Saturn a intrat din nou în Vărsător după ce a fost retrograd. Acest al doilea punct de intrare a fost deosebit de favorabil pentru Saturn, deoarece s-a aliniat cu Jupiter, creând ceea ce este cunoscut sub numele de Marea Conjuncție.

Marea Conjuncție a activat un nou ciclu cosmic cu care încă lucrăm, iar orice s-a pregătit în viața ta la acel moment a reprezentat o altă sămânță plantată de învățătorul nostru, Saturn.

Următoarea dată semnificativă în acest ciclu Saturn a fost mai 2021, când Saturn a făcut prima sa retrogradare completă în Vărsător, urmată de octombrie 2021, când Saturn a intrat din nou în mișcare diectă.

Încă o dată, gândește-te la ce teme se întâmplau în viața ta în această perioadă. Ce îți vine în minte? Ești capabil să înșirui un tipar sau să observi ceva similar cu alte date-cheie din ciclul Saturn?

Ajungând în prezent, următoarea dată semnificativă va fi iunie 2022, când Saturn va intra în retrograd. Pentru a completa ciclul, datele viitoare de urmărit vor fi octombrie 2022 și apoi din nou în martie 2023, când Saturn va pleca pentru ultima dată din Vărsător.

 

(Pentru o mai mare ușurință, voi face mai jos o listă a tuturor datelor importante din acest ciclu a lui Saturn în Vărsător).

 

După ce vei trece prin toate aceste date, este posibil să poți pune cap la cap teme, modele și lecții pe care Saturn ți le-a adus în cale.

Chiar dacă Saturn ne pune să muncim din greu, el ne aduce cu picioarele pe pământ, ne face să ne gândim la lucruri într-un mod practic, ne ajută să creăm structură și ordine în viața noastră și se asigură că ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce ne dorim cu adevărat de la această viață.

Atunci când facem munca lui Saturn, adesea deblocăm noi potențiale, atingem un nou nivel de maturitate și primim recompense! De fapt, ori de câte ori Saturn reintră în mișcare directă după o perioadă de retrogradare, el lasă întotdeauna un cadou! Așadar, fii cu ochii în patru pentru cadoul tău, în jurul datei de 23 octombrie 2022, când se va sfârși retrogradare a lui Saturn în Vărsător.

 

Date semnificative ale ciclului Saturn în Vărsător 2020-2023

Atunci când urmărești temele vieții tale, îți recomand să iei în considerare cel puțin două săptămâni înainte și după data menționată.

 

·         22 martie 2020- Saturn intră în Vărsător

·         10 mai 2020- Saturn începe retrogradarea în Vărsător

·         28 septembrie 2020- Saturn intră în mișcare directă în Capricorn

·         17 decembrie 2020- Saturn intră din nou în Vărsător

·         22 mai 2021- Saturn începe retrogradarea

·         10 octombrie 2021- Saturn intră în mișcare directă

·         4 iunie 2022- Saturn intră în retrogradare

·         23 octombrie 2022- Saturn intră în mișcare directă

·         7 martie 2023- Saturn părăsește Vărsătorul