Pe 21 iunie vom avea solstițiul de vară, ziua în care Soarele ”stă pe loc” iar anotimpurile se schimbă.

De asemenea, solstițiul aduce și cea mai lungă zi din an, în emisfera nordică, iar asta ne încurajează să celebrăm lumina.

Solstițiul este o zi deosebit de senzitivă, în care ne putem simți mai conectați cu energiile din jurul nostru.

De asemenea, se crede că în ziua solstițiului, voalul dintre lumea noastră și dimensiunile superioare se subțiază, permițându-ne să accesăm cu mai multă ușurință energiile galactice și tărâmurile angelice.

De asemenea, Solstițiul din Iunie marchează și intrarea Soarelui în semnul sensibil și grijuliu al Racului.

În 2023, în perioada Solstițiului, avem și o formație de energii sacre ale Zeițelor în semnul încărcat de Soare al Leului, cu Luna, Venus și Luna Neagră Lilith la distanță de doar câteva grade. Această formație de energii ale Zeițelor se va întâlni și cu planeta Marte, care este și ea în Leu.

Toată această energie feminină puternică, cuplată cu energie lui Marte, creează un câmp energetic ce ne sporește intuiția și ne întărește inteligența emoțională. De asemenea, această energie poate fi extrem de hrănitoare, încurajându-ne să ne descoperim puterea, să ne onorăm sentimentele și să fim puternici și încrezători în propriile noastre persoane.

 

Sărbătorirea Luminii în Emisfera Nordică

Solstițiul din iunie reprezintă startul verii, anotimpul luminii! Acum este momentul să ieși în lume, să te eliberezi de frici și să-ți permiți să strălucești!

De acum nimic nu te va mai trage înapoi, de acum nu te vei mai mulțumi cu puțin. A venit momentul să faci saltul înainte și să sărbătorești munca pe care ai depus-o până acum.

Viața nu este întotdeauna însorită, însă Universul ne aduce cea mai lungă zi din an, pentru a ne reaminti că există mereu lumină la capătul tunelului.

Deși este posibil ca lucrurile să pară întunecate, această stare este temporară. Există mereu o cale de a găsi din nou lumina, indiferent de cât de întunecată sau profundă este tragedia.

Lumina va străluci din nou, amintindu-ne de frumusețea și recompensele pe care viața ni le poate oferi.

Când Soarele strălucește puternic, putem simți cum intră in viața noastră și o rază de claritate. Conștientizăm ce este important și ne dăm seama pe ce ne dorim cu adevărat să ne concentrăm timpul.

În această perioadă putem revizui ce ne determină și motivează, căci sub Soarele de vară în Rac, suntem ghidați să ne aliniem motivațiile cu adevărul nostru superior și chemarea sufletului nostru.

În această perioadă, suntem ghidați să ne gândim la ce ne alimentează spiritul și ne reîncarcă sufletul. De asemenea, Universul ne va oferi oportunități să facem toate aceste folosind puterea Soarelui.

În timp ce Soarele strălucește intens, în cea mai lungă zi, încearcă să petreci cât mai mult timp în natură. Înoată în oceanele ei, îmbăiază-te în pădurile ei, plimbă-te prin câmpurile ei sălbatice și conectează-te cu energie creației.

Simte căldura Soarelui cum îți aprinde ființa și nu uita că, așa cum se întâmplă în întreaga natură, razele Soarelui te pot transforma și pe tine, te pot hrăni și pot inspira creația.

 

Ritual pentru celebrarea luminii

Pentru acest ritual, mergi afară și așeză-te într-un loc confortabil și umbrit. Ia cu tine un jurnal și un pix.

În timp ce stai, devin-o prezent și observă tot ceea ce vezi în jurul tău. Dacă ajută, identifică cinci lucruri care ies în evidență. Fa o mică pauză în timp ce le observi pe fiecare în parte.

Când ai permis acestei prezențe să pătrundă, ia pixul și jurnalul și începe să desenezi sau că scrii. Permite-i creativității tale să curgă liberă, fără să te cenzurezi sau limitezi.

Apoi, după ce simți că te-ai acomodat cu creativitatea, închide ochii, pune palmele în dreptul inimii și setează-ți o intenție pentru tine, pentru ceilalți, pentru planetă și pentru Univers.

Sărbătoarea Luminii este o perioadă în care să celebrezi tot ceea ce ești. Este o perioadă în care să ieși în lume și în care să permiți sinelui tău autentic să strălucească.

În această zi, fii îndrăzneț, încrezător și creativ. Fă ceva nou, încearcă ceva diferit și nu uita că lumina trăiește mereu în tine!