Uranus, planeta schimbării și a trezirii spirituale, a fost foarte activă pe cerul cosmic în ultimele luni, în timp ce s-a aliniat cu Nodul Nord. Acum, pe 24 august 2022, Uranus intră în mișcare retrogradă, unde va rămâne până pe 22 ianuarie 2023.

Pe măsură ce Uranus se scufundă mai adânc pe teritoriul retrograd, ne va oferi o șansă de a ne trage sufletul și de a ne recalibra în urma trezirilor sau schimbărilor pe care le-am avut din 18 ianuarie 2022, când Uranus și-a încheiat ultimul ciclu retrograd.

Dacă în viața ta au apărut schimbări majore, energii șubrede sau instabilitate, Uranus retrograd te va ajuta să pui lucrurile pe pauză, permițându-ți să digeri și să procesezi tot ceea ce s-a întâmplat.

Această idee de pauză este, de fapt, o temă care va începe să se intensifice în următoarele săptămâni, chiar și luni, deoarece Mercur își va începe și el mișcarea retrogradă pe 9 septembrie, oferindu-ne  pentru o perioadă scurtă de timp, un total de șase planete retrograde.

Până la sfârșitul lunii octombrie, Marte se îndreaptă și el spre retrograd, încetinind și mai mult energiile și punând lucrurile pe o pauză și mai mare.

Este ușor de observat aici tema cosmică, pe măsură ce încheiem anul 2022 și, deși poate părea puțin descurajant, viața poate fi mai ușoară atunci când ne mișcăm în armonie cu energiile cosmice.

Dacă purtați o jachetă groasă atunci când este cald, vă veți simți inconfortabil. La fel, atunci când cerul cosmic trimite valuri puternice de energie care ne încurajează să încetinim, să reflectăm, să ne retragem și să revizuim trecutul, este mult mai ușor dacă încercăm să facem tot posibilul să fim în unison cu el.

 

Uranus retrograd 2022

Uranus va staționa retrograd în semnul de pământ al Taurului, care este o zodie care favorizează stabilitatea și consecvența. Uranus, pe de altă parte, are o energie mai liberă, radicală, ce ne îndeamnă să forțăm limitele. Deși Uranus se află în Taur din 2018, tema Taurului poate fi readusă în viețile noastre pe măsură ce își începe călătoria retrogradă.

De asemenea, poți folosi retrogradarea lui Uranus pentru a te gândi ce poți să echilibrezi, urmând o rutină sau obiceiuri consistente și unde trebuie să scuturi lucrurile și să spargi unele dintre limitele pe care tu, sau alții, le-au creat.

Unde tânjești după mai multă structură? Unde tânjiți după mai multă libertate? Explorarea acestor întrebări poate apărea în mod natural sub aceste energii cosmice.

Uranus Retrograd poate, de asemenea, să atenueze orice șoc în jurul schimbărilor surprinzătoare sau bruște care s-ar putea să se fi apărut de la începutul anului. Este posibil chiar să descoperim că începem să vedem lucrurile sub o nouă lumină mai clară clarită, sau lucrurile în legătură cu care odată ne simțeam nesiguri încep acum să se simtă un pic mai sigure sau mai liniștitoare.

Este important să reținem că Uranus nu ne zguduie viețile fără niciun motiv, ci o face pentru a ne trezi și pentru a ne elibera de comportamente sau tipare limitative care ne țin blocați.

Atunci când se află în retrogradare, Uranus vrea să privim lucrurile într-un mod nou. Vrea să ne revoluționăm perspectiva, astfel încât să putem accesa un nou nivel de libertate și să ne deschidem cu ușurință calea pentru tot ceea ce este menit să ne găsească.

 

Exerciții cu Uranus retrograd

·         De ce nu mai ești sigur în viața ta? Cum te face acest lucru să te simți? Cum te încurajează să te dezvolți?

·         Cum poți recunoaște și aduce acceptare oricăror schimbări recente din viața ta?

·         Unde poți să te abandonezi și să te lași mai mult în voia curentului?

·         Cum poți crea mai multă libertate în viața ta?

·         Te agăți de felul în care erau lucrurile, în loc să le acceptați așa cum sunt?

Privind la aceste întrebări și rămânând deschis la semnele unice pe care Universul ți le trimite în această perioadă, vei putea să te adaptezi la darurile și lecțiile lui Uranus Retrograd.