Multe culturi de pe glob sărbătoresc începutul Anului Nou Lunar, care este o dată cu cea de-a doua Lună Nouă după Solstițiul de iarnă. În Astrologia Chineză, începutul unui An Nou Lunar reprezintă și intrarea într-un nou semn zodiacal guvernator.

În astrologia chineză sunt 12 semne zodiacale, fiecare guvernat de un animal diferit, dar și cele cinci elemente - lemn, apă, metal, pământ și foc. Începând cu Anul Nou Lunar 2022, care cade  pe 02 februarie,  semnul zodiacal guvernant va fi Tigrul de Apă.

Tigrul este un animal fioros, curajos și îndrăzneț, iar asta de arată că acest an lunar urmează să fie unul în care ne putem învinge temerile și ne putem atinge obiectivele. Nu există vis prea îndrăzneț sau ambiție prea mare în anul Tigrului!

Anul Tigrului ne permite să ne folosim putere interioară, știind că nu există nimic ce nu putem realiza atunci când ne punem mintea la contribuție. De fapt, anul Tigrului este adesea un semn pozitiv atunci când vine vorba de avansarea în carieră.

Dacă aveți vise mari, un obiectiv îndrăzneț sau un proiect pe care ați dori să îl începeți, anul Tigrului vă oferă încrederea și sprijinul de care aveți nevoie pentru a realiza tot ce vă doriți.

Rețineți totuși că Tigrul este o creatură răbdătoare, care are nevoie de timp pentru a-și urmări prada și pentru a acționa. În timp ce putem să facem pași îndrăzneți pentru a înainta, trebuie, de asemenea, să fim răbdători și să avem încredere că lucrurile se vor alinia la momentul potrivit. Asemenea   tigrului care își vânează prada, și noi putem face mișcări calculate, dar să avem și răbdare pentru a aștepta  ocazia perfectă pentru a sări înainte.

În astrologia chineză, se spune că anul Tigrului aduce schimbări bruște și poate schimba echilibrul puterii și al banilor. Este posibil să vedem acest lucru manifestându-se în lumea din jurul nostru, pe măsură ce începem, în mod colectiv, să revizuim ceea ce prețuim cu adevărat.

Astrologia occidentală susține și ea această idee în 2022, deoarece există o energie care plutește prin cosmos în acest an și care este posibil să schimbe lucrurile pe care le prețuim și lucrurile pe care le considerăm demne, atât la nivel personal, cât și la nivelul societății.

Valorile noastre sunt  puse sub semnul întrebării și, odată cu această revizuire, este posibil să descoperim că începem să prioritizăm lucruri și moduri noi de a fi noi înșine.

Tigrul nu este doar o creatură puternică și curajoasă, ci și una foarte intuitivă. Are un al șaselea simț ascuțit și este capabil să perceapă lucruri din mediul său pe care noi nu le putem percepe.

În anul Tigrului, ne putem însuși unele dintre aceste abilități intuitive și le putem folosi pentru a ne ghida în continuare deciziile. Având încredere în vocea noastră interioară și acordând atenție indiciilor subtile din mediul înconjurător, putem observa semnele și indiciile pe care Universul ni le trimite pentru a ne ghida.

Elementul apă potențează și el energiile intuitive ale acestui An Nou Lunar. Elementul apă poate, de asemenea, să ne intensifice emoțiile și să ne facă mai sensibili la energiile lumii din jur.

Sentimentul de sensibilitate accentuată poate fi o superputere și ne poate ajuta să ne conectăm la frecvențele Universului, permițându-ne să ne simțim una cu tot ce este în jur. Însă această sentibilitate accentuată poate fi și epuizantă,  dacă nu ne protejăm sau nu depunem eforturi pentru a avea grijă de energia noastră.

Va fi important în acest an să luăm măsuri suplimentare pentru a ne proteja corpul energetic, și putem face acest lucru lucrând cu puterile vindecătoare ale apei.

Apa deține vibrații, așa că încărcarea unui pahar de apă înainte de a-l bea, stabilirea unei intenții înainte de a intra în baie sau la duș, sau petrecerea timpului în ocean, sunt toate modalități prin care ne putem conecta cu puterile vindecătoare ale apei.

Elementul apă indică, de asemenea, că trebuie să fim dispuși și pregătiți în acest an să ne lăsăm purtați de curent . S-ar putea să ne fie greu să ne simțim stabili sau siguri pe picioarele noastre, dar ne va fi mult mai ușor dacă ne alăturăm ritmului valurilor, decât să încercăm să luptăm împotriva lor.

În astrologia occidentală, în 2022 există o atracție puternică pentru a crearea de siguranță și pentru construirea unei baze solide. Poate că energia Tigrului de Apă ne amintește că, deși putem să ne construim fundațiile și să luăm măsuri pentru a crea un sentiment de siguranță, nu ne putem atașa prea mult. Poate că va fi nevoie de încă nivel anume de renunțare, pe măsură ce progresăm în acest an.

Apa aduce, de asemenea, o energie extrem de creativă, ceea ce indică faptul că acest An Nou Lunar poate fi deosebit de favorabil pentru proiectele creative.

Astrologia occidentală susține și ea această idee, Jupiter petrecând cea mai mare parte a anului în semnul de apă al Peștilor. În timp ce se află în Pești, Jupiter se va alătura și lui Neptun, Zeul Mării, sporind forța creativă și intuitivă a elementului apă.

În anul Tigrului de Apă și avându-i pe Jupiter și Neptun în Pești, elementul apei va fi foarte puternic. Este posibil să vedem acest lucru reflectat și în mama natură, cu o creștere a precipitațiilor sau chiar inundații sau tsunamiuri.

De asemenea, atenția noastră poate fi atrasă și de modalitățile prin care putem crea mai multă sustenabilitate în jurul aprovizionării noastre cu ap, da și a consumului și gestionării apei.

Anul Tigrului de Apă este unul al ambiției, al curajului, al intuiției și al creativității. Iată câțiva pași practici pe care îi puteți face pentru a întruchipa această energie:

 

·         Treceți peste o frică sau o convingere limitativă care vă reține.
·         Surprindeți-vă în orice gândire care începe cu "Nu sunt suficient de bun..." și vedeți dacă puteți să o schimbați în "Ce-ar fi dacă aș putea..."
·         Faceți un pas curajos și încercați ceva nou
·         Găsiți modalități de a vă spori satisfacția în carieră
·         Reconsiderați-vă  valorile și ceea ce este cu adevărat important pentru voi
·         Aveți răbdare, așteptați momentul potrivit pentru a acționa
·         Conectați-vă cu energia felinei interioare - explorează ce înseamnă asta pentru tine
·         Folosiți apa pentru vindecare- încărcați un pahar de apă cu o intenție înainte de a-l bea, faceți băi, petreceți timp lângă mare etc.