De la filme horror la cele spirituale, ziua de astăzi a fost dintotdeauna un subiect de discuții intrigant.

Aceasta este ziua în care un grup de Cavaleri Templieri au fost arși pe rug de către Biserica Vaticanului în perioada medievală.

De cele mai multe ori această asociere a fost sumbră, Satanică sau demonică.

Însă este de asemenea adevărat că, oamenii au considerat de cele mai multe ori lucrurile pe care nu le-au înțeles ca demonice sau malefice.

Ziua Vineri 13 nu a avut din totdeauna o reputație atât de proastă. De fapt, în trecut a fost asociată cu Divinul Feminin, Zeița Mamă ce îngrijește totul. Vineri, spre exemplu, în cultura Hindusă este cunoscută ca ”Shurka-vaar”, Shurka fiind planeta Venus. Chiar și în perioada Romanilor această zi era asociată cu mama Venus, ce întruchipa pentru cei ce-o venerau calitățile feminine precum imaginația, creativitatea și bunătatea.

Așa dar, atunci când Biserica și-a început cruciada împotriva tuturor lucrurilor feminine, considerând toate femeile ce gândeau liber ca fiind vrăjitoare, și această zi a fost considerată malefică.

Așa dar, ce semnificația mai poartă această zi sfântă pentru Venus?

Ai bine, numărul 13. 13 este un număr pe care multe religii în consideră sfânt. Este numărul ciclurilor pe care le are Luna, cel mai puternic și cel mai luminos corp ceresc, într-un an. Acest număr a fost asociat cu renașterea, învierea, moartea și efemeritatea.

Are și alte asocieri cu feminitatea. Având în vedere că Luna este strâns legată ce ciclurile menstruale.

Luna și ciclurile menstruale au fost conectate de toate culturile lumii. Și ghici câte cicluri menstruale are o femeie într-un an? Corect, 13.

De asemenea, 13 zile din lună este perioada de ovulație a unei femei. Aceasta este perioada în care este cea mai fertilă. Această dată este mai mult o celebrare a potențialului feminin și al fertilității.

Pe lângă toate acestea, hai să ne uităm la unele asocieri pe care le are cu Luna. Luna este  un substantiv feminin în aproape toate limbile și are o puternică asociere cu energia feminină. Hidușii o venerează pe Kali, zeița războinică, atunci când este Lună Nouă iar pe Lakshmi, zeița bunăstării, la Lună Plină.

Chiar și în vest, Luna a fost ilustrată ca o zeiță precum Luna, Celina sau Pheobe. Mișcarea Lunii pe cer se credea a fii similară cu creșterea și maturizarea femeii, se mai spune că aceasta întruchipează imaginația și creativitatea.

În astrologie, Luna este cea care ne îngrijește emoțiile și ne onorează instinctele, făcându-ne mai înțelepți și conștienți. Ne face, de asemenea, și mai receptivi la schimbările de energie și mai sensibili la tărâmurile spirituale.

Dar oare de ce s-au schimbat în timp toate acestea, căpătând o asociere atât de negativă?

Ei bine, asemenea multor alte lucruri, și acesta a fost influențată tot de Biserica Vaticanului. Toate lucrurile feminine ce nu aderau la modelul patriarhal de conducere erau complet eliminate și văzute ca fiind vrăjitorie.

Iar aceasta include și ziua de vineri 13.

Iar Malleus Maleficarum a fost consecința tuturor acestora. Acesta era un ghid sistematic despre modul în care să identifici și să torturezi o femeie ce gândea liber, precum vrăjitoarele. De fapt, înaintea acestei asocieri, cuvântul ”vrăjitoare” venea di fapt din cuvântul Germanic pentru vindecător.

Iar acum că știi toate acestea, poate că ziua de astăzi nu ți va mai părea așa înfricoșătoare și sinistră. Poate vei găsi în inima ta imaginația, creativitatea și bunătatea în această zi a lui Venus: Lumea de acum sigur poate beneficia din asta!

Sursa: https://consciousreminder.com/