Când lucrurile încep să o ia razna, primul lucru pe care îl căutăm este dacă Mercur a intrat in retrograd. Deși răspunsul a fost nu din 14 mai, acum totul se schimbă căci din 23 august Mercur își va începe mișcarea retrogradă în Fecioară, și o va încheia pe 15 septembrie, iar asta poate cauza în aceste câteva săptămâni întârzieri în călătorii, neînțelegeri în comunicare și foști parteneri să reapară în viața ta. Deși este plăcut să avem pe ce să dăm vina pentru problemele noastre, nu uita că am mai trecut de nenumărate ori prin asta – și cu siguranță o vom putea face încă o dată!

Dintre toate perioadele în care mercur a fost retrograd în 2023, aceasta va fi cea mai folositoare (și sperăm că cea mai puțin stresantă) datorită faptului că, Mercur își va face dansul retrograd în semnul său favorit: Fecioara. Având în vedere că Mercur este cel mai fericit în Fecioară, este posibil ca acest lucru să ușureze lucrurile în această perioadă. Iar asta este o veste grozavă întrucât lucrurile vor fi mai dificile decât în general. Cea mai dificilă parte a aceste retrogradări este că se suprapune cu Venus retrograd între 23 august și 4 septembrie, ceea ce înseamnă că începutul acestei retrogradări va fi plin de provocări însă, dacă suntem deschiși pentru a face schimbări, putem la final ieși învingători.

Faptul că va aduce multe provocări nu este chiar ceea ce ne dorim să auzim, însă a realizat cineva cu adevărat ceva fără să întâlnească câteva obstacole pe drum? Aceste tranzite, deși pot fi sâcâitoare, ne oferă spațiul și timpul pentru a ne da seama cum stau lucrurile cu adevărat. Retrogradările ne permit să încetinim și ne reamintesc că odihna este esențială și ne poate ajuta să avem unele realizări extraordinare. Așa că, nu te descuraja dacă planurile par să stagneze sau să fie întârziate, căci aceasta este o oportunitate să încetinești și să continui în ritmul tău.

Iar pentru a face asta trebuie să fi flexibil, să ai răbdare și să verifici de două ori detaliile pentru a trece peste oricare posibile provocări. Deși nu toți vom simți la fel de intens efectele, este o idee bună să eviți în această perioadă să iei orice decizie importantă, dacă este posibil. În schimb încearcă să te concentrezi pe revizuirea, revizitarea și completarea lucrurile care sunt deja în progres. Dacă vrei să profiți la maximum de această retrogradare, încearcă să te concentrezi pe muncă, să îți faci timp pentru familie și prieteni și da, chiar și pentru îngrijirea de sine și lucrurile care te fac să te simți bine.

Următoarele săptămâni vor fi o perioadă în care să reflectăm, în aceste ultime săptămâni de vară ne vom revizui dorințele și țelurile pentru restul anului, și vom avea o zi extrem de potentă în care să facem asta. 6 septembrie va fi cea mai bună zi din acest retrograd, când Soarele și Mercur vor crea un aspect astrologic special numit ”cazimi” (se traduce prin ”inima soarelui”), aceasta este ziua perfectă în care să ne facem planuri, să semnăm acte și să începem noi proiecte.

O altă dată pe care să o notezi este 4 septembrie, când Mercur retrograd în Fecioară se va conecta cu Jupiter în Taur, iar asta ne va teleporta înapoi pe 9 august, momentul în care a avut loc prima întâlnire a acestora pe cer în 2023. Este posibil ca unele conversații care au început pe 9 august, să se reaprindă în această zi. Toate conversațiile din acea zi vor părea primitoare și pline de potențial. Cei din jur vor fi mult mai receptivi și înțelegători cu ideile noastre și vor fi dispuși să ne ajute pentru a ne transforma visele în realitate.

Deși Mercur retrograd aduce adesea teamă în inimile noastre, Jupiter, planeta sprijinului, abundenței și creșterii poate aduce vești norocoase pe 4 septembrie. Așa că fii deosebit de atent la tot ce se întâmplă în acea zi căci înainte ca Mercur își ca relua mișcarea directă și va începe din nou să accelereze, va mai avea o ultimă întâlnire cu Jupiter pe 9 septembrie, aducând climaxul acestei povești de trei părți. Știm că Mercur retrograd poate aduce o perioadă stresantă, însă de această dată nu va fi atât de rău. Dacă poți, ia această pozitivitate și încearcă să o păstrezi până pe 14 septembrie când Mercur își va reîncepe mișcarea directă.Sursa