O dată cu Luna Nouă în Fecioară de pe 14 septembrie 2023, avem și alte șase planete majore în retrogradare. Energia retrogradă puternică împreună cu Luna Nouă ne poate ghida spre interior și trecut, făcându-ne să ne uităm la lucruri pentru a fi siguri că înțelegem pe deplin unde am fost, înainte să mergem mai departe.

Cu atât de multe planete în retrograd, este posibil să simțim că viața sau anumite situații au ajuns într-un punct complet mort. Poate fi greu să trecem mai departe sau să știm cu precizie cum să schimbăm o dinamică.

S-ar putea să trebuiască să stăm în ceață un pic mai mult timp, înainte să descoperim care este calea de urmat.

 

Luna Nouă în Fecioară ne pregătește pentru schimbare

Această Lună Nouă în Fecioară este ultima înainte de Echinocțiu și înainte de începerea sezonului Eclipselor, ceea ce înseamnă că pune bazele schimbărilor care sunt destinate să vină. În timp ce vom simți încă foarte puternic stagnarea de la toate mișcările retrograde, această Lună Nouă acționează ca un punct de cotitură, luminând o cale care să ne ajute să ne eliberăm de ceea ce e vechi.

În timp ce energiile de schimbare se vor dezvălui încet, s-ar putea să găsim o anumită ușurare binevenită în faptul că suntem blocați,  pentru un moment. S-ar putea să ne dorim să ne bucurăm de priveliște un pic mai mult sau să ne înmuiem cu adevărat picioarele acolo unde am aterizat. Bucurându-ne de acest timp, este posibil să ne simțim mai adaptați, mai bine pregătiți și mai bine ancorați în situația noastră și în locul în care vom înainta.

Fecioara este un semn de pământ, ceea ce înseamnă că este cu picioarele pe pământ, fiind reprezentat de Zeița Fecioară, care este un simbol al plenitudinii, al divinității interioare și al suveranității. Zeița Fecioară care guvernează Fecioara nu este atașată de nimeni, este responsabilă de propria viață și este pe deplin conectată la puterea divină care trăiește în ea.

Putem folosi energiile Zeiței Fecioare pentru a ne ghida în această perioadă de Lună Nouă, dar și pentru a ne reaminti că tot ceea ce avem nevoie se află în interiorul nostru. Indiferent ce se întâmplă, Zeița Fecioară știe că va fi bine. Ea știe că va găsi puterea, înțelepciunea și cunoștințele necesare pentru a trece prin orice îi va ieși în cale.

La un nivel mai practic, putem, de asemenea, să canalizăm energiile Lunii Noi a Fecioarei pentru a planifica, a crea un program și a ne organiza în viața. Ne putem folosi de energia sa pentru a adopta o abordare metodică și practică în tot ceea ce trebuie să facem.

 

Cerul cosmic sub Luna Nouă în Fecioară

Uranus, planeta trezirii și a schimbării, este foarte activă sub această Lună Nouă, adăugând un strat de instabilitate sau de tremur acestor energii. Ori de câte ori Uranus este puternic, ne putem simți un pic zdruncinați sau nesiguri de viitor. Această incertitudine va declanșa în cele din urmă o trezire, dar sunt șanse să nu putem simți încă prezența deplină a acestor energii de trezire.

Împreună cu Uranus, Neptun, planeta viselor și a iluziilor, este și ea activă și retrogradă sub această Lună Nouă. Prezența lui Neptun ne poate aduce un pic de ceață, dar ne va ghida și să ne ascultăm înțelepciunea interioară. Dacă nu înțelegem sau nu reușim să dăm un sens lumii exterioare, este un moment bun pentru a merge în interior și a ne clarifica lumea de acolo.

Pentru a adăuga la acest amestec, Mercur își va încheia călătoria retrogradă la doar o zi după apogeul Lunii Noi. Mercur este considerat Mesagerul Zeilor, așa că acordați atenție tuturor mesajelor care par să vină spre voi în această perioadă. Sunt șanse ca mesajele pe care le primim în preajma Lunii Noi să aibă un plus de magie sau de importanță.

 

Energiile Lunii Noi în Fecioară

Toate energiile combinate din această perioadă, fac ca aceasta Lună Nouă să fie una care ne poate face să ne simțim puțin anapoda. Deși aceste energii nu sunt incredibil de intense, este posibil să ne simțim puțin împrăștiați și confuzi.

Dacă ne întoarcem însă la energiile de împământare ale Zeiței Fecioară, ne vom găsi calea. Zeița Fecioară ne va reaminti că suntem ființe suverane, libere să fim, libere să ne exprimăm, și cu o bogăție de cunoștințe conținute în noi.

Atunci când ne conectăm cu această bogată energie terestră, ne vom simți mai echilibrați, mai ghidați și mai susținuți pe măsură ce călătorim prin acest ciclu lunar al Fecioarei.