Sezonul Racului in 2024 începe pe 20 iunie, o dată cu Solstițiul de vară, un moment în care vălul dintre lumi este subțire și putem să ne folosim cu mai multă ușurință de puterile vindecătoare ale mamei natură.

Solstițiul aduce, de asemenea, fie cea mai lungă, fie cea mai scurtă zi a anului. Pentru cei care vor avea cu cea mai lungă zi a anului, sunt încurajați să strălucească în exterior și să-și expună ideile și viziunile în lume. Pentru cei care experimentează cea mai scurtă zi a anului, sunt încurajați să strălucească în interior și să acorde o atenție sporită lumii interioare și stării de visare.

Solstițiul ne reamintește, de asemenea, că ne aflăm la jumătatea anului calendaristic și că ne aflăm într-un punct de cotitură în care putem lua o nouă direcție, dacă alegem să o facem. Stabiliți intenții în perioada Solstițiului cu privire la modul în care ați dori să decurgă restul anului 2024. Stabiliți intenții pentru mai multă pace, mai multă iubire, mai multă recunoștință și mai mult din tot ceea ce căutați în viața voastră pentru a merge mai departe.

Nu este niciodată prea târziu pentru a începe să vă îndreptați în direcția pe care o doriți. Nu este niciodată prea târziu să împărtășiți cu Universul ceea ce aveți nevoie sau ceea ce v-ați dori.

Solstițiul este un moment puternic pentru a vă stabili intenții, dar este și un moment minunat pentru a sta în natură și a absorbi vibrațiile vindecătoare ale rețelei energetice. Permiteți-vă să vă simțiți mai conectați și mai acordați cu lumea minunată din jurul vostru.

 

Sezonul de Racului 2024

Da doar o zi în urma energiilor puternice de la Solstițiu, ne întâlnim cu prima dintre cele două Luni pline în Capricorn, una pe 21 iunie, la scurt timp după ce Solstițiul atinge apogeul, iar cea de-a doua pe 21 iulie.

Atât Luna Plină din iunie, cât și cea din iulie a Capricornului vor lucra în tandem, dezvăluind mai multe informații pe parcursul lunii. Acest lucru înseamnă că orice evenimente care se vor petrece în timpul Lunii pline din iunie vor fi doar o parte a poveștii, și s-ar putea să trebuiască să așteptăm până în iulie pentru a vedea imaginea completă.

În timp ce aceste Luni pline aduc energii grele și ne încurajează să ne ridicăm la un nou nivel de responsabilitate, ele oferă și câteva recompense juste!

În timpul Sezonului Racului se vom avea și pe Saturn și Neptun retrograde, pe 29 iunie și, respectiv, 2 iulie, dar și o Lună Nouă dulce și sensibilă în Rac pe 5 iulie, care se întâmplă să coincidă cu puternica Poartă Sirius!

Sirius este considerat Soarele nostru spiritual și, în fiecare an, în jurul primei săptămâni din iulie, el se află în conjuncție cu Soarele nostru, strălucind o energie de înaltă frecvență care susține avansarea vieții pe Pământ.

Luna Nouă care are loc în această perioadă este un semn puternic de noroc pentru noi începuturi și pentru un nou val de posibilități care se vor ivi în această perioadă. Acesta va fi un moment de putere pentru a ne ridica, a păși într-o nouă libertate și a accesa noi părți ale conștiinței noastre.

Sezonul Racului se încheie oficial pe 22 iulie, când Soarele intră în Leu.

 

Lucrează cu energiile Racului

Pentru a lucra cât mai bine cu energiile Racului, este util să înțelegi mesajele din spatele crustaceului. Majoritatea oamenilor cred că Racul este sensibil, capricios și, la fel ca și crustaceul care vrea să stea în carapacea sa. Dar, de fapt, este mult mai mult decât atât când vorbim de această mică creatură, dar și la acest semn zodiacal!

Povestea din spatele Racului este de fapt una surprinzătoare. Crabul era de fapt un protector al altor viețuitoare din ocean și își folosea carapacea dură și natura sa feciorelnică și grijulie pentru a avea grijă de cei din jurul său. În timp ce proteja o altă creatură marină, Crabul a fost strivit de moarte. Pentru a-l onora pe Crab pentru curajul și loialitatea sa, bucățile sale zdrobite au fost împrăștiate pe cer, formând numeroasele stele sclipitoare ale constelației Cancerului.

Ori de câte ori ne ridicăm privirea spre constelația Racului sau intrăm în Sezonul Racului, aceasta ne amintește că și noi deținem această natură neînfricată. Că și noi putem să ne apărăm pentru cei pe care îi iubim și că și noi deținem același curaj și aceeași putere în inimile noastre.

Racul nu este cea mai mare, cea mai fioroasă sau cea mai periculoasă creatură din mare. Nu este tocmai un animal la care ne gândim când auzim cuvântul ”protector” și totuși, în ciuda aspectului său exterior, Racul era toate aceste lucruri.

Dacă te simți mic, nevrednic sau nepotrivit pentru a face față la ceva ce se desfășoară în viața ta, Sezonul Racului este momentul să te scuturi de temerile și nesiguranța ta și să te conectezi cu puterea inimii tale.

Crabul nu-și ia puterea și ferocitatea din corpul său fizic, nu din cunoștințele sale, ci din inima sa.

Pe măsură ce inima noastră se deschide, pe măsură ce ne conectăm cu iubirea care suntem și cu iubirea care ne înconjoară, și noi suntem capabili să ne găsim curajul, compasiunea și puterea. Și noi putem să ne apărăm pe noi înșine, pe cei dragi nouă și viața pe care ne-o dorim.

 

Lucruri de făcut în timpul sezonului Racului:

 • Recunoașteți și oferiți recunoștință pentru tot ceea ce iubiți și pentru tot ceea ce este important pentru dumneavoastră
 • Protejați tot ceea ce vă este drag (inclusiv pe dumneavoastră)
 • Iubiți toate părțile din voi înșivă
 • Conectați-vă la compasiune
 • Faceți ceva pentru ceilalți
 • Petreceți timp cu familia dvs.
 • Creați confort în spațiul în care trăiți
 • Creați sentimente de siguranță, în special în locuință
 • Simțiți-vă acasă în interiorul vostru, indiferent de ceea ce se întâmplă în jur
 • Onorați-vă emoțiile
 • Lucrați cu energia inimii dumneavoastră - permiteți-vă să simțiți

 • Încetinește și mișcă-te cu intențieSursa