În cea de-a douăsprezecea zi  a celei de-a douăsprezecea luni vom avea Lună Nouă în Săgetător, ultima Lună Nouă din 2023. Mercur staționează, de asemenea, retrograd la scurt timp după apogeul Lunii Noi, ceea ce face ca această zi să fie una extrem de încărcată energetic.

Haideți să deslușim cadourile cosmice incredibile ale Lunii Noi în Săgetător și cum putem profita la maximum de ea.

 

Ultima Lună Nouă a anului

Anul 2023 se apropie cu pași repezi de sfârșit, iar mulți dintre noi se vor strădui să rezolve lucrurile înainte de finalul anului. În timp ce viața poate părea foarte aglomerată în această perioadă, Luna Nouă în Săgetător ne oferă șansa de a ne stabili ultimele intenții pentru 2023. Deși poate fi tentant să sari direct în noul an, vezi dacă îți poți canaliza intențiile în ultimele săptămâni rămase din 2023.

 

Cum ați dori să arată următoarele 3 săptămâni? Pe ce doriți să vă concentrați?

 

Dacă această perioadă a anului v-a adus unele provocări sau dacă știți că unele situații stresante se anunță la orizont, ar fi un moment bun să vă creați câteva intenții. Creați câte o intenție pentru fiecare dintre cele trei săptămâni rămase din an și folosiți cât mai multe cuvinte de susținere pentru tot ceea ce aveți de făcut.

 

O perioadă de vindecare

Una dintre cele mai profunde energii cosmice care lucrează cu această Lună Nouă este Chiron, asteroidul vindecării. Energia lui Chiron se contopește armonios cu această Lună Nouă, aducându-ne o energie puternic vindecătoare.

Marte este, de asemenea, frumos împletit cu Chiron și cu Luna, făcându-ne să ne simțim mai motivați să ajungem la rădăcina problemelor noastre. Un lucru care ne frământă de ceva timp poate începe în sfârșit să pară controlabil sau rezultatele pe care le căutam pot apărea mai repede sau cu mai multă ușurință.

Atunci când Marte este implicat, trebuie să fim proactivi și să acționăm, iar sub această energie, acțiunile noastre vor fi susținute și amplificate. Așadar, chiar dacă sunt mici, gândește-te la câțiva pași pe care îi poți face pentru a începe o vindecare mai profundă pentru mintea, corpul și sufletul tău.

 

Luna Nouă în Săgetător și Mercur retrograd

Mercur staționează retrograd la scurt timp după ce Luna Nouă atinge apogeul. Mercur este planeta comunicării, iar astrologii din antichitate credeau că atunci când călătorește în retrograd, simțurile noastre mai subtile și formele de comunicare sunt intensificate.

La suprafață, Mercur retrograd poate aduce gânduri încețoșate, neînțelegeri și probleme tehnologice, dar, la niveluri mai profunde, este un moment prielnic pentru a avea încredere în intuiția noastră și a acorda atenție si celorlalte simțuri, dincolo de cele cinci obișnuite.

Mercur Retrograd, care își începe călătoria în aceeași zi cu Luna Nouă, își va intensifica energia și va subția vălul dintre lumi. Este posibil să ne simțim puțin indeciși sau confuzi, sau să simțim instinctiv că nu ne-au fost prezentate toate faptele.

Atunci când Mercur retrograd este implicat, este important să ne mișcăm încet și metodic și să ne încredem în intuiția noastră. Având în vedere că vălul dintre lumi este  mai subțire, avem posibilitatea de a primi o îndrumare mai clară din partea viselor noastre, a intuiției și a sinelui nostru superior.

 

Luna Nouă de la ora 12:12 în semnul Săgetătorului

Luna Nouă în semnul de foc al Săgetătorului este un moment în care se poate declanșa simțul aventurii și un nou entuziasm. Mulți dintre noi au o mulțime de responsabilități, mai ales în această perioadă a anului, dar folosiți energia acestei Luni Noi pentru a ieși din zona de confort și pentru a găsi un pic de spirit ludic în rutina zilnică. Agitarea lucrurilor, încercarea unor lucruri noi și explorarea unor lumi noi sunt toate modalități puternice de a canaliza această energie a Săgetătorului.

Luna Nouă care cade în ziua sacră 12/12 creează, de asemenea, valuri puternice de energie care susțin vibrația acestui model numeric. 12 este un număr al înțelegerii și al plenitudinii. Reprezintă închiderea cercului cu o imagine completă și clară a tot ceea ce s-a desfășurat până în acel moment.

Chiar dacă Mercur se va afla în retrograd și vom avea o nouă energie care va curge din spre Luna Nouă, avem, de asemenea, energiile lui 1212 care ne amintesc de completare, integritate și o mai mare înțelepciune.

Se pare că, la fel ca arcașul săgetătorului, suntem chemați să ne aliniem săgeata, să țintim și apoi să ne încredem în vânt! Viața este o cursă iar noi nu putem controla tot. Deci, poate că, în general, acesta este mesajul pe care această Lună Nouă îl are pentru noi.

Stabilește-ți intențiile, concentrează-te pe vindecare, recunoaște-ți intuiția, mișcă-te încet, dar, în cele din urmă, ai încredere în călătorie!
Sursa