Pe 10 februarie 2024 începem Anul Nou Chinezesc. Una dintre cele mai importante zile din Calendarul Lunar, este o zi în care este bine să respectăm tradițiile cât mai fidel pentru a ne asigura că abundența și prosperitatea ne vor însoți pe tot parcursul anului.

Anul Nou Chinezesc este atât de important în cultura chinezească încât pregătirile încep încă de cu o lună înainte de apariția lunii noi pe cer. Se cumpără haine noi, mobilă nouă, se gătește mâncare, se fac reparații, se cumpără flori și se curăță altarele - totul doar pentru a vă asigura că casa are parte de o curățenie de primăvară temeinică și că este pregătită să primească energiile cele mai bune până la sosirea Anului Nou Chinezesc.

Acesta este apoi sărbătorit pe parcursul tuturor celor 15 zile de la prima lună nouă, cu ritualuri speciale asociate fiecărei zile.

 

LUCRURI DE FĂCUT ÎNAINTE DE ANUL NOU CHINEZESC

1. Faceți reparații

Începeți prin a vă verifica casa și asigurați-vă că lucrurile funcționează bine. Reparați toaletele care prezintă scurgeri, robinetele sparte, țiglele sparte, tavanele crăpate și așa mai departe, deoarece scurgerile de apă implică pierderea bogăției, precum și pierderea sănătății. Pereții crăpați și ușile sparte pot cauza probleme serioase atunci când sunt lăsate așa în Noul An. Orice lucru care afectează bucătăria sau sufrageria poate avea, de asemenea, un impact neplăcut asupra noului an. Alte zone critice de reparat includ zona ușii principale și a dormitorului.

Dacă puteți, ar trebui să vă vopsiți casa la fiecare 4-5 ani pentru a începe anul cu un nou strat de vopsea și pentru a face loc unor noi oportunități de îmbunătățire. Concentrați-vă pe curățarea casei de "gunoiul" de anul trecut; scăpați de ziarele vechi, revistele, cărțile, pungile de plastic, recipientele sparte și hainele pe care doriți să le aruncați. Dacă permiteți ca dezordinea să se acumuleze nu va face decât să agraveze sau să înrăutățească orice problemă cu care vă confruntați.

Treceți în revistă tacâmurile și farfuriile, ceștile, bolurile și vesela și aruncați-le pe cele care sunt ciobite sau crăpate. Ustensilele deteriorate sunt un semn de ghinion  și aduc casei un Feng Shui rău. Acest lucru afectează prosperitatea familiei.

Verificați dacă paturile sunt deteriorate. Dormitul pe paturi deteriorate sau rupte va aduce obstacole și blocaje în tot ceea ce faceți. Succesul vă va fi afectat atunci când cadrul patului este deteriorat. Acest lucru poate crea și o ruptură în căsnicie.

Inspectați dulapurile și sertarele pentru șosete fără pereche, lenjerie ruptă, cămăși, pantaloni și pantofi deteriorați. Aruncați hainele pe care nu le-ați purtat de mai bine de un an. Curățarea dulapului simbolizează îndepărtarea energiilor negative și creează spațiu pentru ca lucrurile NOI să vină la tine.

 

2. Reaprovizionați-vă bucătăria

Este de bun augur să intri în noul an cu o bucătărie complet reaprovizionată. Îndepărtați și aruncați orice fel de alimente expirate. Curățați borcanul cu orez, spălați-l și uscați-l, apoi puneți la bază un pachețel roșu cu 3 monede dinastice legate cu ață roșie și umpleți-l până la refuz cu orez nou. Păstrați borcanul cu orez cel puțin trei sferturi plin pe parcursul celor 15 zile ale Anului Nou Chinezesc. În continuare, aprovizionați cămara și frigiderul pentru Anul Nou Chinezesc, deoarece este important ca în casă să existe mâncare pentru a rezista timp de 15 zile.

 

3. Aduceți energie de creștere

2024 este un an în care Anul Nou Chinezesc are loc după Lap Chun. Pentru a introduce un chi de creștere excelent în casă, ar trebui să o decorați cu tei fructiferi și plante cu flori înainte de 25 ianuarie. Acest lucru va aduce noi oportunități proaspete, bogăție și progres în carieră pentru toți cei de acasă.

 

4. Puneți simboluri de bun augur de bun augur

Umpleți casa cu simboluri norocoase pentru a invita norocul în casă. Acest lucru se poate face cu perne și covoare. Soneriile de norocoase, în special cu cuvântul chinezesc "Fuk", care înseamnă noroc, sunt de obicei înșirate la intrarea în case, împreună cu câteva felinare roșii.

 

5. Reîmprospătați feng shui-ul casei dvs.

Feng shui-ul casei ar trebui reînprospătat între 21 decembrie 2023 (Solstițiul de iarnă) și 4 februarie 2024, începutul anului solar. Solstițiul de iarnă marchează schimbarea Tai Sui. Este, de asemenea, momentul în care cele Trei Moarte din 2024 încep să își facă efectul.

Dacă intenționați să refolosiți simbolurile feng shui, trebuie să le curățați cu o cârpă umedă înmuiată în apă de curățare. DAR ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI BINE SĂ FOLOSIȚI SIMBOLURI NOI. Stimulatorii pot fi reutilizați de două ori, dar trebuie să știți că remediile funcționează prin absorbirea energiilor rele din anul trecut, care trebuie curățate înainte de reutilizare. După ce ați reîmprospătat feng shui-ul casei, ar trebui faceți și un ritual de curățare a spațiului.

 

6. Cum se prepară apa de curățare

Aveți nevoie de petale de flori de la 5 tipuri de flori (cel mai bine este să folosiți flori reprezentând cele 5 elemente - Albastru pentru Apă, Galben pentru Pământ, Verde pentru Lemn, Roșu pentru Foc și Alb pentru Metal) și frunze de tei Kaffir (puteți folosi frunze de tei sau de lămâie dacă nu puteți obține frunze de Kaffir). Înmuiați-le într-un bol cu apă și 1 lingură de sare de mare și puneți-le la soare timp de 10 minute înainte de a le folosi. Clătiți cârpa de curățat în acest amestec, stoarceți-o, apoi ștergeți toate simbolurile, amelioratorii și talismanele norocoase din casă. De asemenea, puteți folosi această apă pentru a vă curăța altarul de acasă, statuile și figurinele.

 

 

7. Cum să efectuați un ritual de curățare a spațiului

Deschideți toate ferestrele și ușile și aprindeți toate luminile. Cel mai bine este să faceți acest lucru în timpul zilei. Aprindeți puțină tămâie amestecată cu 1 lingură de pulbere de tămâie purificatoare într-un cățui de tămâie. Apoi, cu tămâia aprinsă, parcurgeți fiecare cameră de 7 ori în sensul acelor de ceasornic, în timp ce cântați mantrele potrivite și vizualizați energia negativă care se desprinde de pe pereții dvs. Puteți, de asemenea, să sunați Clopotul cu 7 metale sau să loviți bolurile cântătoare pentru un efect sporit.

Lăsați ușile și ferestrele deschise cel puțin o oră după ritual pentru a permite energiilor rele să iasă și energiilor bune să pătrundă în casă pe măsură ce tămâia arde.

 

REAMINTIRI IMPORTANTE PENTRU PRIMELE 15 ZILE ALE ANULUI NOU CHINEZESC

 

Ajunul Anului Nou Chinezesc (9 februarie 2024)

Pregătiți astăzi o tavă de bun venit împreună. Aceasta este o cutie specială plină cu un sortiment de dulciuri, biscuiți, semințe de pepene galben, bomboane și portocale, pentru oricine îți trece pragul în cele 15 zile ale Anului Nou.

O Cină tipică de REUNIRE trebuie să aibă minimum 8 feluri de mâncare și să cuprindă următoarele ingrediente, datorită semnificațiilor lor simbolice: -

Luo Han Zhai (deliciul lui Buddha) - este un fel de mâncare vegetariană preparată cu "Fatt Choy" (un tip de ciupercă cu păr negru - înseamnă prosperitate), muguri de bambus (aduce bogăție), muguri de crin de zi ("Kan Cham Ku" - înseamnă ace de aur), varză Napa ("Pao Choy" - înseamnă succes garantat) și alte legume asortate. Acest fel de mâncare are rolul de a servi drept notificator pentru membrii familiei cu privire la puritatea minții și la unirea în karma bună.

Un fel de mâncare de pește - de obicei, pește la abur, deoarece peștele poartă semnificația de Lin Lin Yao Yue - aceasta înseamnă că TOT anul tău va fi plin de o abundență de noroc.

O Farfurie de Pui - indică fericirea și o căsnicie fericită, în timp ce a avea o farfurie de Rață înseamnă fidelitate maritală și copii buni.

Creveți mari sau, și mai bine, un Homar - aceasta poartă semnificația Ha Ha Ha Tai Siew - înseamnă că vor fi mereu multe râsete în casă

Abalone,  scoici și stridii uscate - indică prosperitate în afaceri, profituri bune și vânzări excelente.

Carne de porc înăbușită cu orez lipicios - acest fel de mâncare indică faptul că familia ta va fi mereu împreună, împărtășind succesele și norocul unul cu celălalt.

Long Life Noodles - indică longevitate pentru toți cei din familie.

Un desert dulce - cum ar fi cele făcute cu alune sau fasole roșie. Acesta se servește cu o gălușcă simplă "Jiaozi" pentru a reprezenta faptul că familia ta are întotdeauna finaluri bune în orice demers.

Fructele, cum ar fi Pomelo, Strugurii și Portocalele, nu trebuie să lipsească, deoarece aceste fructe simbolizează prosperitatea și abundența de bogăție și oportunități.

 

TABUURILE ZILEI

Nu se mătură podeaua după ora 22.00.

Evitați să vă enervați sau să ridicați vocea la ceilalți.

Evitați să folosiți vulgarități sau să îi insultați pe ceilalți.

Evitați să spuneți ceva negativ sau să plângeți.

Toate luminile din casă trebuie să fie aprinse înainte de apusul soarelui și toate ferestrele trebuie să fie deschise. După cina de reuniune, este important ca familia să petreacă timp împreună și să fie unită până la miezul nopții. Membrii familiei ar trebui să se salute reciproc cu urări de bun augur și urări de noroc. De asemenea, ar trebui să țineți ușa principală deschisă, pentru a saluta norocul de Anul Nou.

În mod tradițional, acum se aprind petarde pentru a întâmpina Anul Nou cu cât mai mult zgomot posibil, pentru a speria orice ghinion și pentru a crea mult chi prosper.

Trebuie să se facă rugăciuni către Zeul Bogăției și al Fericirii, iar după ce rugăciunile sunt făcute, moneda de blocare a bogăției trebuie pusă pe masa altarului, precum și sub pernele fiecărui membru al familiei, pentru a se asigura că familia prosperă împreună.

O farfurie de cărbuni, precum și o farfurie de usturoi prăjit este un must-have pentru altarul de acasă. Cărbunele reprezintă sprijinul pentru afacerea ta, în timp ce usturoiul prăjit reprezintă o mulțime de oportunități de afaceri.

 

DIRECȚII DE CARE SĂ ȚII CONT :

Luați aminte la direcțiile ușii dvs. în prima zi a Anului Nou Chinezesc (10 februarie 2024). (Încercați să nu folosiți ușa dacă aceasta este orientată într-o direcție nefavorabilă.

Este de bun augur să-l întâmpinăm pe Zeul Bogăției în prima zi a Anului Nou Chinezesc venind din direcția nord-est.

 

DIRECȚII NOROCOASE

Zeul Bogăției: Nord-Est

Zeul Mentorilor: Sud-Vest

Zeul fericirii: Nord-Est DIRECȚII NEFERICITE

5 Fantoma: Sud-Est

Ușa morții: Sud-est

 

Prima zi a Anului Nou Chinezesc (10 februarie 2024)

Trezește-te devreme astăzi, de preferință înainte de răsăritul soarelui, și după ce te-ai curățat, îmbracă un set nou de haine. Asigură-te că porți ceva roșu pentru a le ura membrilor familiei tale un An Nou Chinezesc fericit și oferă-le o ceașcă de ceai dulce. Această practică vă asigură că relațiile cu membrii familiei dvs. vor fi întotdeauna în termeni buni și că veți auzi numai vești bune de pe buzele lor pe tot parcursul anului.

 

Ceai dulce 8 comori

Ingrediente:

50 grame de pepene dulce uscat de iarnă

3 bucăți de Kum Kuats uscat

50 de grame de Longan uscat

3 bucăți Lo Hon Ko

8 bucăți de curmale roșii

8 bucăți de curmale negre

8 bucăți Lin Jee

50 grame Pak Hap

Instrucțiuni de preparare:

Fierbeți cele de mai sus cu 8 pahare de apă timp de 10 minute la foc mediu. Se strecoară, se răcește și se servește.

 

TABUURILE ZILEI - Nu trebuie să vă enervați, nu trebuie să plângeți și nu trebuie să măturați.

Cel mai bine este să fiți vegetarieni astăzi, cel puțin până la ora Oii, care este între orele 13.00 și 15.00. De asemenea, este o zi bună pentru a vizita templul și pentru a vă ruga.

Cuplurile căsătorite ar trebui să ofere pachete roșii persoanelor necăsătorite mai tinere pe care le întâlnesc astăzi. Mulți oameni respectă această practică pentru toate cele 15 zile ale Anului Nou. Se crede că, cu cât dăruiești mai multe pachete roșii, cu atât mai mulți bani îți aduce anul.

Deoarece această zi cade în ziua Dragonului, toate semnele animale de Pământ - Dragon, Câine, Boul și Oaia - trebuie să evite să mănânce carne (de preferat să fie vegetarieni pentru această zi). De asemenea, trebuie să evitați să vă antagonizați sau să vă certați cu persoanele născute sub semnele Iepure, Cal, Cocoș sau Șobolan.

Casele cu ușile principale care se deschid spre Nord, Sud, Nord-Est sau Nord-Vest sunt considerate foarte favorabile și ar trebui să organizeze petreceri acasă în această zi pentru a-și maximiza norocul. Orele bune pentru a începe ziua de azi cu casa deschisă sau petrecerea va fi între orele 9.00 - 11.00 și 17.00 - 21.00.

Casele cu uși principale care se deschid spre est sau sud-vest trebuie să evite orice sărbătoare astăzi.

 

A 2-a zi a Anului Nou Chinezesc (11 februarie 2024) - 'Hoi Nan'

Această zi este cunoscută sub numele de 'Hoi Nian'. Fiind a 2-a zi a anului, este benefic pentru oamenii de afaceri să ofere la altarul casei lor, un crap de iarbă cu capul învelit în hârtie roșie și 2 bucăți de Lime în partea dreaptă, precum și un buchet de salată proaspătă (Shang Choi). - Aceasta poartă semnificația "Tai Kat Tai Ley" - un an de bun augur și fără probleme și o creștere continuă a bogăției.

De asemenea, se obișnuiește să se ofere prietenilor și partenerilor de afaceri în vizită o felie de "Lian Quo" aburit, acoperit cu nucă de cocos rasă, pentru a consolida parteneriatele și prieteniile profitabile.

Astăzi este o zi obișnuită pentru a începe munca, cu excepția celor născuți în anul Mistrețului, și o zi bună pentru a aduce un omagiu strămoșilor. Aceasta este, de asemenea, în mod tradițional, o zi în care copiii căsătoriți își vizitează părinții paterni.

 

A 3-a zi a Anului Nou Chinezesc (12 februarie 2024)

Astăzi este ziua de naștere a Zeului Argument (Chi Gou - Zeul Mâniei Aprinse). Dacă ieșiți astăzi în oraș, este posibil să vă certați sau să vă bateți. Cei născuți în anii Șobolanului, Cocoșului și Calului ar trebui să rămână acasă pentru a evita să fie prinși într-un conflict. Așezați 3 Animale Armonie în centrul sufrageriei pentru a aduce pace în gospodărie.

Astăzi faceți ofrande generoase pe altarul dvs.. Printre obiectele potrivite se numără: banane, ciuperci uscate, ceapă de primăvară, varză albă, bulbi de usturoi, ananas, alune, mere, pere, portocale, caise, prune, flori și bomboane.

 

A 4-a zi a Anului Nou Chinezesc (13 februarie 2024)

O zi excelentă pentru a spune rugăciuni pentru copiii dumneavoastră. Taoiștii se roagă la Lordul Wen Chang aka Wen Chang Di Jun, una dintre cele cinci zeități care se ocupă de toate problemele academice ale elevilor. Așezați Placheta Școlarului cu Vultur sau Pagoda cu 9 elemente pe masa de studiu a copiilor dumneavoastră pentru a le asigura un an academic de succes.

Astăzi este o zi bună pentru a avea un Dans al Leului dacă locuința ta este orientată spre Est, Vest sau Nord-Vest. O zi obișnuită pentru a începe munca, cu excepția celor născuți în anul Boului.

 

 

A 5-a zi a Anului Nou Chinezesc (14 februarie 2024)

Astăzi este o zi favorabilă pentru a face fapte bune și pentru a oferi rugăciuni la templu. Aceasta este ziua Maimuței, iar pentru proprietarii de afaceri, este o zi bună pentru a-l invita pe Kuan Kung la birou.

Este, de asemenea, o zi bună pentru proprietarii de afaceri și pentru cei care locuiesc în casele orientate spre sud-est, sud-vest sau nord-vest pentru a aduce Dansatorii Leului și pentru a efectua ritualuri de prosperitate, cum ar fi "rostogolirea portocalelor".

 

A 6-a zi a Anului Nou Chinezesc 15 februarie 2024)

Aceasta este o zi bună pentru Cocoș și una excelentă pentru sărbători de tot felul. Jocurile de noroc sunt o activitate populară în această zi. Cu toate acestea, ar trebui să se evite consumul de alcool în exces. Casele care sunt orientate spre est, sud-est sau nord ar trebui să aibă programat pentru astăzi Dansul Leului.

 

A 7-a zi a Anului Nou Chinezesc (16 februarie 2024) - Ziua de naștere a tuturor

Astăzi este "Ren Re" - Ziua de naștere a tuturor. Pentru oamenii de afaceri, este o zi bună pentru a sărbători și a mânca 'Yue Sang' cu prietenii și clienții. O zi norocoasă pentru cei născuți în anii Iepurelui și Câinelui. Casele care sunt orientate spre Sud, Sud-Vest și Est ar trebui să aibă astăzi spectacolul de Dans al Leului.

Pentru budiști, aceasta este o altă zi vegetariană. Un fel de mâncare vegetariană tradițională care se mănâncă astăzi combină 7 tipuri de legume într-un singur bol - mazăre verde, țelină, spanac, broccoli, salată, struguri și arpagic ("Guo Choi") într-un fel de mâncare consumat cu terci de orez simplu. Acest lucru vă asigură că veți avea întotdeauna mâncare din abundență.

Astăzi este o zi bună pentru a începe munca, cu excepția celor născuți în anul Dragonului.

 

A 8-a zi a Anului Nou Chinezesc (17 februarie 2024)

Zi bună pentru a vă ruga la Dumnezeul Cerului. Casele cu ușile principale orientate spre sud-vest, nord-est și nord sunt deosebit de norocoase și ar trebui să invite prieteni la ele pentru a sărbători. Nu este o zi bună pentru cei născuți în zodia Șarpelui. O zi obișnuită pentru a începe munca, dar nu și pentru persoana născută în anul Șarpelui.

 

A 9-a zi a Anului Nou Chinezesc (18 februarie 2024)

Astăzi este ziua de naștere a Împăratului de Jad și o dată importantă pentru persoanele de origine Hokkien. Ofrandele tipice la miezul nopții din ziua a 8-a (Ora Șobolanului) includ o pereche de bețe de trestie de zahăr, bețe de jăratic, 7 cești de ceai chinezesc, 7 cești de vin de orez, 7 farfurii de fructe proaspete, un porc fript, 2 buchete de flori și hârtie de aur împăturită în formă de lingou care se arde.

Dacă dimineața celei de-a 9-a zile este însorită, cu cer senin, indică un an cu profituri mari, în timp ce o zi cu cer înnorat și ploaie indică potențiale pierderi.

Aceasta este o zi obișnuită pentru începerea lucrului; este deosebit de favorabilă pentru Șobolan și poate conflicte pentru Cal. Casele cu uși care se deschid spre sud-est, nord-est și nord-vest ar trebui să aibă astăzi spectacolul de dans al leului.

 

A 10-a - a 12-a zi a Anului Nou Chinezesc (19 februarie 2024 - 21 februarie 2024)

Aceste 3 zile sunt potrivite pentru ospețe suplimentare cu prietenii și familia. Un moment bun pentru reînnoirea vechilor prietenii și stabilirea de noi contacte. Acest lucru se datorează faptului că primele zile sunt rezervate familiei, astfel încât prietenii și rețelele sociale sunt mai prioritare în aceste 3 zile.

 

Ziua a 11-a este o zi norocoasă pentru toată lumea, cu excepția celor născuți în Maimuță, pentru a începe munca.

 

A 13-a zi a Anului Nou Chinezesc (22 februarie 2024)

După atâtea zile de festin și de mâncat alimente bogate, este bine să aveți astăzi mâncare vegetariană pentru a vă curăța stomacul. Un mic dejun vegetarian popular ar consta în lapte de soia fierbinte, consumat cu savurosul "Ham Chim Peng" - (pâine prăjită asiatică).

O zi bună pentru cei născuți în anii Cocoșului și Dragonului.

 

A 14-a zi a Anului Nou Chinezesc (23 februarie 2024)

Se fac pregătiri pentru sărbătorirea Chap Goh Meh. Acestea includ prepararea de "Tong Yuen" sau bile de orez; găluște moi umplute cu umplutură dulce, cum ar fi semințe de susan, semințe de lotus, alune sau pastă de fasole roșie. Găluștele sunt servite într-o supă dulce gătită cu ghimbir. O zi foarte bună pentru a vizita rudele.

 

Chap Goh Meh - Ultima zi a Anului Nou Chinezesc (24 februarie 2024)

Aceasta este cunoscută și sub numele de "Yuen Xiao", ziua chinezească a florilor de piersic, de care beneficiază toate cuplurile îndrăgostite. În trecut, femeile singure aruncau în râu portocale scrise cu descrieri ale partenerului dorit pentru a căuta un soț. Cu toate acestea, în lumea modernă de astăzi, se știe că și bărbații practică acest lucru pentru a găsi o soție potrivită. Lumânările sunt aprinse într-un felinar de hârtie și atârnate în exteriorul caselor, iar "Tong Yuen" este adesea mâncat ca desert la ultima cină de sărbătoare a anului. În zonele în care nu există un râu, felinarele cu dorințe scrise pe ele sunt eliberate pentru a se înălța în ceruri în căutarea unor potențiali parteneri. Aceasta este o altă zi bună pentru a fi vegetarian.


Sursa